Tyfonsæsonen går officielt fra maj til november. I Japan ulejliger man sig ikke med at give tyfonerne fantasifulde navne. De får blot et nummer. Hvert år tælles der op til 30 tyfoner. Det er dog langt fra alle, der rent faktisk går i land. Men nogle stykker gør hvert år, og de koster ofte menneskeliv og volder store materielle skader. Ikke så meget på grund af de kraftige vindstød, men fordi de medbringer voldsomme mængder af regn, som forårsager mudderskred og får floder til at gå over deres bredder.
Opholder du dig et sted i Japan, hvor en tyfon passerer, så sørg for at blive inden døre. Tyfoner bevæger sig ikke så hurtigt, så du får nogle dages varsel. Udviklingen kan du følge på denne website. Den dag, en tyfon forventes at ramme, må du være forberedt på, at alle butikker kan holde lukket, selv de allestedsnærværende convenience stores. Og selv om du bor på et hotel med restaurant, kan du langt fra være sikker på, at den vil være åben. Sørg derfor for at proviantere på forhånd, hvis du vil undgå et døgns faste.
Mens stormen raser kan det forekomme, at din mobiltelefon, selv om den måske står på lydløs, sætter i med en særlig alarmtone, som du formentlig aldrig har hørt før. Når du tjekker den, vil du se en meddelelse på japansk. Det kan for eksempel være et evakueringsvarsel til beboere i visse områder. Men da du givet vis ikke kan læse denne tekst, må du sætte din lid til, at hotellets personale underretter dig, hvis beskeden også gælder dig.
Det hænder undertiden, at en tyfon volder skade på offentlige transportmidler, især tog. Det kan betyde, at man bliver nødt til at ændre rejseplaner, fordi ens planlagte jernbaneforbindelse er sat ud af spillet i et par dage. Det er dog næsten altid muligt at finde en anden rute, selv om det kan betyde ekstra rejsetid.